EcoFact Számviteli és Tanácsadó Kft. B & K Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. netpeople.hu - LMC Game Szoftverfejlesztõ Kft. nPirio honlapkészítõ és karbantartó rendszer nPirio honlapkészítõ és karbantartó rendszer
 
 

Gazdaságunk

Borászatunk és gyümölcsösünk

Ma kereken 700 hektáron gazdálkodunk. Fõ ágazatunk a szõlõtermesztés. A Cserszegi fûszeres a Rajnai- és az Olaszrizling, a Zöldvertelíni, a Rizlingszilváni, a Karát, a Chassellas, az Ottonel muskotály, a Kékfrankos, a Zweigelt, a Kadar, a Kékoportó és kis mennyiségben a különféle csemegeszõlõk adják a valóban széles választékunkat.

A 400 hektár szõlõbõl három év alatt 45 hektáron Cabernet Sawignon, Sawignon Blanc és Chardonnay fajtákból úgynevezett bázis törzsültetvényt alakítottunk ki. A szõlõültetvényeink hektáronkénti átlagtermése – az utóbbi 5 évben – a fajtáktól és az idõjárástól függõen 85 – 110 mázsa között volt.

Kerbor Kft. - Szõlõsorok Kerbor Kft. - Erdõ Kerbor Kft. - Gyümölcsös
400 hektár szõlõ
90 hektár erdõ
10 hektár gyümölcsös

A fejlesztésünk – minden igyekezetünk ellenére – sajnos mindmáig egyoldalú: a szõlõfeldolgozó és palackozó építése egyelõre még várat magára.

Kerbor Kft. - Hajdan még hasonló eszközökkel préselték a szõlõt  Kerbor Kft. - Érlelõ és tároló tartályok  Kerbor Kft. - Modern technológia 
 Hajdan még hasonló eszközökkel préselték a szõlõt
Természetesen napjainkra a modern technológia jellemzi a szõlõtermelõ...
 ...és borkészítõ eljárásokat is.


Állataink

A szõlõn, a gyümölcsön és a szántóföldi növényeken kívül – mutatóban ugyan, de – megtalálhatók még nálunk az õshonos állatok egy része: a magyar szürkemarha, a rackabirka, a mangalica – sertés és a baromfiak széles választékában gyönyörködhet a hozzánk látogató. Vadállományunk okos gazdálkodás mellett ígéretessé válhat. Ma még azonban inkább csak hobby – célokat szolgál.

A szárazhegyi ménest két magyar félvér kancával 1995-ben alapítottuk, azóta 13 kisbéri félvér lovunk inkább csak szemünket gyönyörködteti – s nem a nyereségünket növeli… Ám a szigorúan vezetett, igényes törzskönyvünk azt mutatja, hogy a tenyésztõi munkát nagyon komolyan vesszük.
Kerbor Kft. - Ménes Kerbor Kft. - Racka birka Kerbor Kft. - Szürke marha
 A szárazhegyi ménes
Rackabirka
Magyar szürkemarha

Kerbor Kft.- Csacsi és boci Kerbor Kft. - Magyar szürkemarha Kerbor Kft. - Rackabirkák
 A  gyerekek kedvencei
 Szürkemarha - borjú
Rackabirka